Kirjautuminen palveluun

Palveluun kirjaudutaan selaimella osoitteessa infrakit.com

Uuden projektin luonti

Mikäli olet pääkäyttäjä, voit luoda itse uuden projektin pääkäyttäjä-puolelta (oikean ylänurkan ratas avaa valikon).

Jos et ole pääkäyttäjä, lähetä projektin perustiedot osoitteeseen support@infrakit.com (vasteaika 1 arkipäivä).

Tarvittavat projektin perustiedot:

• Projektin virallinen nimi
  • Tilaajaorganisaatio (Liikennevirasto/Toimiala tai mikä ELY-keskus)
  • Tilaajan yhteyshenkilö
  • Projektin koordinaatisto (esim. ETRS-GK25)
  • Kaikkien sähköpostit kenelle oikeudet hankkeeseen halutaan

Aineiston lisääminen

Aineisto lisätään palveluun Tiedostot-välilehden kautta. Luo ensin pääkansio ja raahaa kansioon suunnitelmatiedostot yksittäin tai zip-pakettina.

Raporttien lataaminen palvelusta

Tiedoston nimen oikealla puolella on liikennevalo joka kertoo mallintarkastuksen statuksen. Tarkastusraportin saa ladattua itselle klikkaamalla liikennevaloa.

Mallintarkastuksen liikennevalon värikoodit:

• Vihreä: OK, malli läpäisi tarkastuksen
  • Keltainen: Malli ei läpäissyt tarkastusta, puutteita mallin tiedoissa
  • Punainen: Malli ei läpäissyt tarkastusta, vakavia puutteita tai virheitä jotka saattavat estää mallin käytön rakentamisvaiheessa
  • Harmaa: Tarkastus kesken

Vasemmalta tiedostopuun päältä saa ladattua yhteenveto-excelin projektin kaikista malleista.

Aineiston tarkastelu karttapohjalla

Aineistoa voidaan tarkastella karttapohjalla Kartta-sivulla. Vasemmasta työkalupalkista valitaan "Mallit" (3D laatikko-ikoni) ja rastitaan halutut kansiot / tiedostot. Klikkaamalla tiedoston nimeä kartta keskitetään siihen. Klikkaamalla mallia kartalla oikealla hiirennapilla saadaan esille valikko josta saa näkyviin kolmioverkon. Poikkileikkauksen saa otettua valitsemalla yläreunan työkalurivistä painikkeen "vapaa poikkileikkaus" ja klikkaamalla poikkileikkausviiva kartalle.

Usein kysytyt kysymykset

Minulle ei näy liikennevaloja tiedostot-välilehdellä, miten saan mallintarkastuspalvelun käyttööni?
Mikäli olet suunnittelija Liikenneviraston tai ELY-keskuksen hankkeessa, saat mallintarkastuspalvelun käyttöösi tilaajan puolesta. Muussa tapauksessa ota yhteyttä janne.paitsola@infrakit.com.

”Poikkileikkauksen piirto vaatii mittalinjan"?
Poikkileikkaus voidaan piirtää joko mittalinjan suhteen (mittalinja valittuna, klikkaus oikealla hiirennapilla kartalle) tai "vapaa poikkileikkaus"-työkalulla.